Tietoa meistä

Minun ääneni -hankkeen musiikkikuntoutusryhmissä kotona asuvat muistisairaat ja heidän läheisensä pääsevät yhdessä musisoimaan ja saavat elämäänsä uutta sointia! Hanke myös innostaa, kannustaa ja opastaa muistisairaiden kanssa toimivia ja heidän läheisiään hyödyntämään musiikkia muistisairaiden arjessa.

Arvot, visio ja missio

Hanke pähkinänkuoressa

Musisoi!

Järjestämme Pirkanmaan alueella kuntouttavia musiikkiryhmiä muistisairaille ja heidän läheisilleen. Ryhmissä lauletaan, kuunnellaan musiikkia, muistellaan ja tehdään helppoja musiikillisia harjoituksia. Ryhmiin voi tulla mukaan, vaikka ei olisi koskaan itse harrastanut musiikkia. Musiikki vaikuttaa meihin kaikkiin! Muistiystävällisissä, osallistavissa konserteissamme yleisö pääsee itse laulamaan ja musisoimaan. Tapahtumat ovat esteettömiä ja kaikille avoimia.

Innostu ja onnistu!

Verkkosivuillamme on musiikillisia tehtäviä, joita voit tehdä yksin tai yhdessä, kotona, hoivakodissa tai vertaistapaamisessa. Sivuiltamme löydät myös luotettavaa tietoa musiikin vaikutuksista terveyteen: luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa. Hankkeen lopuksi julkaisemme kenen tahansa käyttöön sopivan musiikkikuntoutus-oppaan.

Syvennä osaamistasi!

Koulutamme hoiva- ja kulttuurialan ammattilaisia sekä iäkkäiden kanssa toimivia vapaaehtoisia musiikin keinojen käyttämiseen kuntoutuksessa. Haluamme rohkaista kaikkia käyttämään musiikkia muistisairaiden arjessa. Käsittelemme musiikkikuntoutukseen liittyviä teemoja sekä jaamme vinkkejä ja kokemuksia etätyöpajoissamme “Muistilokero – keskusteluja musiikista ja muistista”. Työpajat toteutetaan yhteistyössä Oman elämäni sävelet -hankkeen kanssa.

Arvokas vanhuus ARVA ry

Arvokas vanhuus ARVA ry on kaikille ikäihmisten hyvästä elämästä kiinnostuneille tarkoitettu yhdistys, jonka tavoitteena on tukea ikäihmisten mahdollisuutta elää mielekästä, omien arvojensa mukaista elämää silloinkin, kun heidän omat edellytyksensä siihen ovat heikentyneet. ARVA toivottaa tervetulleeksi uudet jäsenet, lisätietoa: ARVAn verkkosivut (avautuu uuteen välilehteen, siirryt toiselle sivustolle)