Kuorokummit

Kaipaamme toimintaamme vapaaehtoisia kuorokummeja. Kuorokummilla ei tarvitse olla aiempaa musiikillista taustaa, vaan kiinnostus muistisairaiden hyvinvointiin riittää. Minun ääneni -ryhmissä pääset itsekin laulamaan, koet koskettavia hetkiä ja saat keinoja kohdata muistisairaat lämpimällä ja arvostavalla tavalla. Tule mukaan kuntouttamaan musiikin avulla!

Kuorokummien tehtävänä on olla mukana musiikkiryhmien tapaamisissa luomassa turvallista ja lämmintä tunnelmaa. Tarpeen mukaan kuorokummit ottavat osallistujia vastaan ja saattavat esimerkiksi taksille. Koulutamme ja opastamme kuorokummit tehtäväänsä. Koulutus ei ole sitova – voit tulla tutustumaan toimintaan nyt ja päättää tulla kummiksi myöhemmin!

Minun ääneni -musiikkiryhmät ovat muistisairaille ja heidän läheisilleen järjestettäviä, maksuttomia harrastusryhmiä. Ryhmissä on noin 5–20 osallistujaa ja noin 1–3 vapaaehtoista kuorokummia. Tapaamisia on noin 4–8. Jokaiselle kerralle ei ole välttämätöntä osallistua, mutta olisi hyvä sitoutua useampaan tapaamiskertaan, jotta voimme antaa osallistujille turvallisen ympäristön.

Ryhmät ovat osa Minun ääneni -hanketta, joka on Arvokas vanhuus ARVA ry:n hanke. Kolmen vuoden aikana toteutetaan useita ryhmiä ympäri Pirkanmaata useiden toimijoiden kanssa yhteistyössä. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoista. Minun ääneni -ryhmiä pidetään syksystä 2021 kevääseen 2024.

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä musiikin parissa? Ota yhteyttä: Kaisa Tienvieri p. 050 323 4549 tai kaisa.tienvieri@arvary.fi

Kokemuksia vapaaehtoisena toimimisesta

Katso alta video, jossa kuorokummi Päivi kertoo kokemuksistaan vapaaehtoistoiminnasta Minun ääneni -hankkeessa.

Voit myös katsoa videon Youtubessa. Kuorokummin haastattelu Youtubessa (aukeaa uuteen välilehteen, siirryt toiseen palveluun)