Koulutukset keväällä 2024


Minun ääneni -hanke pitää vielä muutaman koulutuksen keväällä 2024. Seinäjoen ja Helsingin koulutukset ovat suljettuja. Muistiliiton Muistiopas-hankkeen kanssa järjestettävään koulutukseen ovat kaikki tervetulleita mukaan. Koulutus on suunnattu vapaaehtoisille ja se pidetään saksaksi ja suomeksi. Ylöjärvellä pidämme koulutuksen Ylöjärven seudun hoivatyön ammattilaisille.

Perjantaina 5.4. järjestämme oman webinaarimme. Webinaarissa kerromme Minun ääneni -hankkeen suurimmista onnistumisista ja oivalluksista. Mukana on myös muita alan ammattilaisia kertomassa omista kokemuksistaan. Webinaari on suunnattu erityisesti musiikkialan ammattilaisille.

Mielimusiikki kuntouttaa – musiikkikuntoutuksen mahdollisuudet ikäihmisten elämässä, Ylöjärvi
maanantai 5.2. kello 9.00–11.30
Vanhan Räikän yläkerta
Kuruntie 12

Musiikilla on lukuisia hyvinvointivaikutuksia ja sitä voidaan hyödyntää erityisesti muistisairauden ennaltaehkäisyssä ja kuntoutuksen tukena. Musiikki luo merkityksellisiä hetkiä arjen keskelle ja toimii jopa lääkkeettömänä hoitomuotona. Pirkanmaalainen Minun ääneni -hanke vie tutkimustietoa käytäntöön. Hankkeen esittelyssä osallistujat saavat katsauksen tutkimustietoon aiheesta sekä pääsevät kokeilemaan musiikin voimaa käytännön harjoitteiden kautta. Esittelyn aikana tutustutaan myös musiikkitahtoon ja sen hyödyntämiseen hoivatyössä.

Koulutus on suunnattu Ylöjärven seudulla toimiville vanhustyön ammattilaisille.

Sitovat ilmoittautumiset: yhteisötaitelija Tuuli Pollari, tuuli.pollari@ylojarvi.fi, 040 167 7964

Musik tut gut!, Tampere
Huom: päivämäärä on muuttunut!
torstai 15.2. kello 10.30–12.30
Pirkanmaan Muistiyhdistys
Hammareninkatu 7, 3. krs.

Yhteistyössä Muistiliiton Muistiopas-hanke. Koulutus pidetään saksaksi ja suomeksi. Die Anleitung erfolgt sowohl auf Deutsch als auch auf Finnisch.

Ilmoittautumiset / Anmeldungen: Sven Claes, sven.claes@muistiliitto.fi, 044 731 3176.

Muistiopas-hanke (siirryt toiselle sivustolle, linkki avautuu uuteen välilehteen)

Ikääntyvien sosiaalinen osallisuus ja mielen hyvinvointi -opintojakson aloitusseminaari, Seinäjoki
perjantai 16.2. kello 9.00–11-30
Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seminaari järjestetään Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijoille.

Musiikkikuntoutuksen aamupäivä, Zoom
Huom! päivämäärä on muuttunut
perjantai 19.4. kello 9.00–15.00

Minun ääneni -hankkeen oma webinaari. Webinaarissa käydään läpi hankkeen suurimpia saavutuksia ja oivalluksia. Mukana myös monen eri alan ammattilaisia kertomassa omia kokemuksiaan. Webinaari on suunnattu eritoten musiikkialan ammattilaisille ja opiskelijoille. Lisätietoa tulossa!

Kulttuurinen vanhustyö -seminaari, Helsinki
maanantai 29.4.

Minun ääneni on mukana Laurea-ammattikorkeakoulun Kulttuurinen vanhustyö -seminaarissa. Minun ääneni -hanke pitää työpajan seminaarin iltapäivässä. Työpajat on suunnattu Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijoille.