Hankesihteeri Heidi Sirviö


28.1.2022

Olen Heidi Sirviö, filosofian maisteri, intohimoinen lukija, ikuinen maailmanparantaja ja maalainen kaupungissa. Muutin Tampereelle kuusitoistavuotiaana ja Kangasalle viime vuonna. Pirkanmaasta on tullut minulle rakas koti ja vaikka vietin lapsuuteni ja varhaisnuoruuteni Kuhmoisissa, ovat juureni syvällä niin Keiteleen kuin Pielisenkin rantavesissä.

Olen kielen ja kirjoittamisen ammattilainen ja työhöni hankkeessa kuuluukin paljon viestintää. Sen lisäksi hoidan monia juoksevia asioita, aikataulutan, pidän yhteyttä yhteistyökumppaneihin ja toimin kokouksissa sihteerinä.

Kun kuulin Minun ääneni -hankkeesta, olin innoissani. Kun minua pyydettiin mukaan, en voinut kieltäytyä. Olen työskennellyt useita vuosia ikäihmisten parissa, joten heidän arkensa ja elämänsä on tullut tutuksi. Nuorena ja terveenä harvoin tulee ajatelleeksi, millä tavoin ikä tai sairaudet voivat muuttaa elämää. Aiemmin itsestään selvät ja arkiset asiat saattavat muuttua merkittävästi hankalammaksi. Silloin tavallinen elämä vie paljon voimavaroja.

Toivon, että Minun ääneni -hanke tuo muistisairaiden ja heidän läheistensä elämään iloa, voimaa ja toivoa.  On tärkeää edistää niiden ihmisten asioita, jotka eivät itse saa ääntään kuuluviin ja nähdä jokainen arvokkaana yksilönä. Tässä hankkeessa saan todella tehdä arvojeni mukaista työtä. Kaikilla on oikeus kulttuuriin.