Musiikin muistilokero -etätyöpajat


Vuonna 2022 Minun ääneni -hanke piti yhdessä hämeenlinnalaisen Oman elämäni sävelet -hankkeen kanssa Musiikin muistilokero -etätyöpajasarjaa. Lähes joka kuukausi kokoonnuttiin etäyhteyksien ääreen käymään kiinnostavia keskusteluja musiikkikuntoutuksesta. Musiikin muistilokerossa vieraili myös asiantuntijoita kertomassa omia näkökulmiaan. Musiikin muistilokerot ovat katsottavissa Minun ääneni -hankkeen YouTube-kanavalta tai tästä artikkelista. Musiikin muistilokero YouTubessa (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Musiikin muistilokero tammikuu 2022

Ensimmäisessä Musiikin muistilokerossa Minun ääneni- ja Oman elämäni sävelet esittäytyivät.

Musiikin muistilokero helmikuu 2022

Helmikuussa keskusteltiin musiikkitahdosta. Mikä on musiikkitahto, miksi se kannattaa tehdä ja mistä voi aloittaa?

Musiikin muistilokero maaliskuu 2022

Maaliskuussa muistilokerossa oli aiheena omaishoitajuus ja musiikki. Etätyöpajassa keskusteltiin siitä, kuinka omaishoitaja voisi tuoda musiikkia osaksi muistisairaan arkea sekä annettiin vinkkejä yhteiseen musiikilliseen tekemiseen. Vieraana Muistilokerossa oli puhumassa Hyvinkään Omaishoitajat ry:n omaistoiminnan ohjaaja Päivi Koppelmäki.

Musiikin muistilokero toukokuu 2022

Toukokuun Muistilokerossa vieraana oli Terhi-Tuulia Keränen, joka on aiemmin työskennellyt Soivaa hoivaa -hankkeessa. Terhi-Tuulia antoi vinkkejä siihen, miten musiikkia voisi viedä hoivakoteihin ja kertoi omia kokemuksiaan. Nykyään Terhi-Tuulia on yksi Oman elämäni sävelet -hankkeen työntekijöistä.

Musiikin muistilokero kesäkuu 2022

Kesäkuun Muistilokerossa Minun ääneni ja Oman elämäni sävelet -hankkeiden työntekijät kertoivat musiikin kuntouttavasta voimasta omien kokemustensa kautta. Muistilokerossa kuultiin muunmuassa, miten musiikin vaikutus on näkynyt kuntouttavissa musiikkiryhmissä, mikä merkitys musiikilla on liikkumiselle ja mitä muistisairaiden omaiset ja läheiset voivat saada musiikkirymistä. Muistilokerossa puhuttiin myös osallisuudesta ja toimijuudesta, uuden oppimisesta ja onnistumisesta sekä siitä, miten tärkeää on omannäköinen elämä ja tekeminen.

Musiikin muistilokero elokuu 2022

Elokuun Muistilokerossa puhuttiin vapaaehtoistyöstä. Millaista on toimia vapaaehtoisena muistisairaiden ja musiikin parissa? Oman elämäni sävelet -ja Minun ääneni -hankkeiden tekijät johdattavat aiheen pariin.

Musiikin muistilokero syyskuu 2022

Syyskuun Muistilokerossa vieraili Nina Reimari Päijät-Hämeen Muistiluotsista. Nina kertoi Muistilangat-kuoron toiminnasta ja merkityksestä. Muistilangat on kuoro muistisairaille sekä heille, joita muistisairaus tavalla tai toisella koskettaa.