Musiikkikuntoutuksen koulutus ammattilaisille 7.9.2022 Lempäälässä


Mielimusiikki kuntouttaa – musiikki muistisairaan tukena
Musiikkikuntoutuksen koulutus Lempäälän alueen kulttuuri- sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja opiskelijoille
Kulttuurikeskus Piipoolla ke 7.9.2022 klo 9 11.30
Ideaparkinkatu 4, Lempäälä
Koulutus on maksuton!

Mielimusiikki kuntouttaa meitä kaikkia monella tavalla. Musiikki tuottaa mielihyvää, herättää tunteita ja aktivoi aivoja monipuolisesti. Erityisen hyödyllistä musisoiminen on muistisairaalle. Muistisairas ja läheinen voivat löytää aivan uudenlaisen yhteyden, kun he laulavat yhdessä.

PiiPoolla järjestettävässä koulutuksessa käydään läpi musiikin kuntouttavan voiman tutkittua taustaa ja esitellään toimivia tekniikoita ja harjoitteita. Koulutus on suunnattu sote-alan ja kulttuurialan ammattilaisille ja opiskelijoille, jotka haluavat hyödyntää musiikin kuntouttavaa ja elämänlaatua nostavaa voimaa työssään. Koulutukseen osallistujalla ei tarvitse olla musiikillista taustaa.

Koulutuksen sisältö:

  • Tervetuloa – tutustumista
  • Mielimusiikki kuntouttaa – Minun ääneni -hanke Pirkanmaalla 2021 – 2023
  • Musiikki ja aivoterveys – tutkittua tietoa
  • Musiikki kuntouttavana voimana – käytännön kokemuksia Minun ääneni -hankkeen musiikkikuntoutuksen ryhmistä
  • Toiminnallinen paja – keinoja ja pedagogiikkaa niiden taustalla
  • Keskustelu ja havaintoja

Ilmoittautuminen Google Forms -lomakkeella: ilmoittautuminen

Koulutusta on mahdollista seurata myös etänä Zoomissa.
Seuraa koulutusta etänä
Tapaamisen ID: 864 5293 1212
Pääsykoodi: 086442

Osallistujat ovat tervetulleita koulutuksen jälkeen Pirkanmaan Muistiyhdistyksen järjestämään Muistikahvilaan Lempäälän pääkirjaston Kompa-tilaan (Manttaalintie 15) kello 13–14.30. Minun ääneni -hanke pitää Muistikahvilassa muistia kuntouttavan musiikkihetken, joten osallistujilla on mahdollisuus päästä näkemään ja kokemaan, miten koulutuksessa käsiteltyjä asioita voidaan toteuttaa käytännössä. Muistikahvilaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.