Tampere laulaa -haaste haluaa vahvistaa yhteislauluperinnettä


Tampereen kaupunki, Sointu Senioripalvelut ja Minun ääneni -hanke polkaisevat yhdessä käyntiin Tampere laulaa -haasteen. Haaste kannustaa uusiin kohtaamisiin erilaisten ja eri-ikäisten tamperelaisten kesken yhteislaulun merkeissä.

Tampere laulaa -avajaistilaisuus 

torstaina 8.9.2022 kello 10-10.45
Kuuselan lähitori
Nuolialantie 46, Tampere

Avajaistilaisuuden ohjelma:

Avajaissanat fil. tri Annika Tammela, JYU 

Yhteislaulua ja musisointia Minun ääneni -hankkeen ja Sointu Senioripalveluiden muusikot, Kuuselan päiväkodin lapset, lähitorin asiakkaat ja Kuuselan asukkaat

Musiikki kuuluu kaikille! -julistus

Keskustelua ja mahdollisuus kohtaamisiin

Mikä on Tampere laulaa?

Tampere laulaa on matalan kynnyksen yhteislaulutilaisuus sekä leikkimielinen kiertävä haaste. Tavoitteena on nauttia yhdessä laulamisen hyvistä vaikutuksista ja siirtää yhteislaulujen ja laulamisen perinnettä eteenpäin järjestämällä yhteisiä laulutilaisuuksia.

Tampere laulaa -tilaisuuden voi järjestää kuka tahansa: esimerkiksi koululuokka, yhdistys, työyhteisö, kuoro, muusikko, taloyhtiö tai yritys kokoamalla oman porukan yhteislauluun! Yhdessä laulaminen vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä vaalii kulttuuriperintöä ja välittää sitä eteenpäin. Tampere laulaa haastaa tamperelaiset yhteisöt mukaan tuomaan tätä hyvää meidän kaikkien arkeen. Tampere laulaa -tilaisuudessa luetaan aina Musiikki kuuluu kaikille -julistus.

Yhdessä laulaminen vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä vaalii kulttuuriperintöä ja välittää sitä eteenpäin. Laulaminen on meidän jokaisen perusoikeus!  Jokainen saa laulaa omalla äänellään ja omalla tulkinnallaan. Laulaminen vahvistaa keuhkoja, sydäntä, ystävyyssuhteita, mieltä, muistia ja kielenkantoja. Tampere laulaa haastaa tamperelaiset yhteisöt mukaan tuomaan tätä hyvää meidän kaikkien arkeen.

Haaste

Kokoa oma porukka esimerkiksi taloyhtiöstä tai työpaikalta yhteislauluun! Kutsu mukaan tuttuja sekä tuntemattomia ja laulakaa yhdessä valitsemianne lauluja. Jakakaa tempauksenne sosiaalisessa mediassa #TampereLaulaa ja haastakaa jokin toinen taho mukaan!

Ohjeet tilaisuuden järjestämiseen sekä Musiikki kuuluu kaikille -julistuksen löydät Tampere laulaa -sivulta. Tampere laulaa -sivu