Tampere laulaa -haaste vahvistaa yhteislauluperinnettä


Tiedote 17.8.2022

Tampere laulaa on matalan kynnyksen yhteislaulutilaisuus sekä leikkimielinen kiertävä haaste. Tavoitteena on nauttia yhdessä laulamisen hyvistä vaikutuksista ja siirtää yhteislaulujen ja laulamisen perinnettä eteenpäin. Haaste kannustaa uusiin kohtaamisiin erilaisten ja eri-ikäisten tamperelaisten kesken.

Yhdessä laulaminen vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä vaalii kulttuuriperintöä ja välittää sitä eteenpäin. Laulaminen vahvistaa keuhkoja, sydäntä, ystävyyssuhteita, mieltä, muistia ja kielenkantoja. Laulaminen on meidän jokaisen perusoikeus!  Jokainen saa laulaa omalla äänellään ja omalla tulkinnallaan. Tampere laulaa haastaa tamperelaiset yhteisöt mukaan tuomaan tätä hyvää meidän kaikkien arkeen.

Kuka tahansa voi järjestää laulutilaisuuden, esimerkiksi koululuokka, yhdistys, työyhteisö, kuoro, muusikko, taloyhtiö tai yritys kokoamalla oman porukan yhteislauluun!  Mukaan voi kutsua sekä tuttuja että tuntemattomia ja laulaa  yhdessä valittuja lauluja.

Kutsumme teidät lämpimästi tutustumaan yhteislaulun voimaan! Tampere laulaa -avajaistapahtuma torstaina 8.9.2022 klo 10.00
Kuuselan lähitori, Härmälä (Nuolialantie 46)

Ohjelma:
Avajaissanat  fil. tri Annika Tammela Jyväskylän yliopisto
Yhteislaulua ja musisointia
Musiikki kuuluu kaikille -julistus
Uusien ihmisten kohtaamisia. 

Musiikista vastaavat Minun ääneni -hankkeen ja Sointu Senioripalveluiden muusikot sekä Kuuselan päiväkodin lapset, Kuuselan asukkaat ja lähitorin asiakkaat.

Tampere laulaa -konsepti on Minun ääneni -hankkeen kehittämä kansalaistapahtuma, jonka suunnittelussa Sointu Senioripalveluiden Kuuselan lähitori on ollut mukana. Kuusela saakin kunnian järjestää avajaistapahtuman. Tampere laulaa -idea syntyi musiikkineuvos Marjukka Riihimäen vanhasta haasteesta hankepäällikkö Kaisa Tienvierelle järjestää yhteislaulutilaisuuksia Tampereella.