Taputusrinki


Taputetaan yhdessä eri tavoilla. Aloitetaan yksinkertaisesti yhdessä taputtaen ja tehdään vähitellen vaikeutuvia muunnelmia. 

  1. Taputtakaa ensin kaikki yhdessä, yhteisessä tempossa. Yhteinen taputusrytmi löytyy luonnostaan, kuten konsertin tai teatteriesityksen lopputaputuksissa.
  2. Kaiku-harjoitus: ryhmänohjaaja taputtaa jonkin helpon rytmin, ja ryhmä toistaa sen. Näiden rytmien kannattaa olla mahdollisimman yksinkertaisia ja lyhyitä.
  3. Kaiku-harjoitus ringissä: kukin vuorollaan taputtaa jonkin helpon rytmin ja muut toistavat.
  4. Taputetaan ringissä vuorotellen neljään laskien. Kukin vuorollaan taputtaa 4 kertaa. Seuraava taputtaja pyrkii aloittamaan heti edellisen jälkeen ja taputtaa 4 kertaa. Näin jatketaan siten, että jokainen taputtaa omalla vuorollaan aina 4 kertaa. Yritetään antaa taputuksen kiertää ringissä yhteisessä rytmissä pysyen. 

Haastava sovellus: 

Taputetaan yhteisessä rytmissä. Taputetaan 4 kertaa ja pidetään neljä kertaa taukoa. Toistetaan riittävästi. 

Vähennetään sitten taputuksia: taputetaan 3 kertaa ja pidetään kolmeen laskemisen verran taukoa. Sitten 2 taputusta ja saman verran taukoa. Lopuksi 1 taputus ja 1 tauko. Toistetaan kutakin lukumäärää sopivasti niin, että kaikki ehtivät mukaan. 

Innokas ryhmä voi kokeilla myös muita lukumääriä, vaikkapa 5, 6 tai 7.

Voit käyttää apunasi tätä videota: