Visat – tietoa


Musiikista on moneksi!

Tämän osion tehtävissä visaillaan musiikin parissa. Erilaiset visat sopivat hyvin myös sellaisille osallistujille, joille musisointi, laulaminen tai soittaminen ei ole luontevaa. Visat paljastavat osallistujista uusia asioita ja kykyjä ja mahdollistavat yllättäviäkin onnistumisen kokemuksia.

Visoissa voidaan yrittää yhdessä keksiä oikeat vastaukset, jakautua joukkueisiin tai kisailla muita osallistujia vastaan. Visailu kannattaa pitää kevyenä, eikä sen tarvitse olla vakavaa. Jotkut ovat innokkaita visailijoita, mutta toisille se voi olla jopa stressaavaa. Jos visaillaan joukkueissa, ryhmä kannattaa jakaa niin, että saavutetaan yhteisiä onnistumisen kokemuksia ja ei niinkään painoteta kilpailuasetelmaa.

Visailu-harjoitukset ovat helppoja toteuttaa ja mainioita ryhmäyttämisen avuksi. Niiden parissa saa hieroa aivonystyröitään, oppia jotakin uutta ja keskustella musiikista.

Keksi itse lisää ja sovella ja yhdistele erilaisia visailun muotoja. Laulun sanoista täyttyvät ristikot, piilosanat ja muut voivat olla mukavia välipaloja ryhmässä.

Aloita tästä! Järjestä perinteinen musiikkiaiheinen tietovisa tai valitse jokin tämän osion tehtävistä. Tietovisassa voi käyttää eri haastetasoja: 5 pisteen vihje, 3 pisteen vihje jne. Netistä löytyy helposti tietoa musiikista ja kappaleista. Osallistujilla voi myös olla omia hauskoja musiikillisia kilpailukysymyksiä!