Arjen ilmiöt


Muistellaan musiikkia arjen ilmiöiden avulla.
 1. SAUNALAULUT Laulettiinko teillä saunassa? Missä lauluissa mainitaan sauna? Millaisia saunamuistoja sinulla on? Käytiinkö saunan jälkeen tansseissa? Milloin saunottiin? Missä saunottiin? Millainen oli lapsuuden tai nuoruuden sauna?
 2. LUONTORETKI Onko listallasi tai keksitkö muuten kappaleita, joita kuuntelemalla voit mielikuvissasi tehdä luontoretken?
 3. LÄHEINEN IHMINEN Onko jokin kappale, jonka liität johonkuhun läheiseesi?
 4. VÄÄRIN KUULLUT LAULUN SANAT Oletko kuullut väärin joitain laulun sanoja?
 5. MATKOILLA Mitkä kappaleet yhdistyvät mielessäsi matkoihin?
 6. ELÄMÄN ÄÄNET Mattopuiden paukahdus, junaradan kalke, lettutaikinan vispaus, patterin naksahdus. Mitä äänimaisemia muistat lapsuudestasi?
 7. PALUU TUTUN LAULUN ÄÄRELLE Ymmärsitkö lapsena jonkin laulun sanojen merkityksen väärin?
 8. OMAT JA LÄHEISTEN LAPSET JA LASTENLAPSET Mitä lauloit lapsellesi, sisarustesi tai ystäviesi lapsille? Mikä oli parasta nukutusmusiikkia? Mitä lauluja lapset itse halusivat kuulla?
 9. TYÖN LOMASSA Liittyykö työn tekemiseesi musiikkia? Lauloitteko töissä? Saiko hyräillä tai viheltää? Saiko radio olla auki?
 10. KOIRAT, KISSAT JA HEVOSET Liittyykö lemmikkeihin muistoja ja musiikkia? Lauloiko koirasi tai oliko vaikkapa navettatöiden lomassa tapana hyräillä?
 11. KONSERTTIMUISTOT JA HAAVEET Muistele merkityksellistä konsertti- tai keikkamuistoa: missä, milloin ja miksi se oli tärkeä? Voit myös kertoa, ketä menisit kuuntelemaan ja katsomaan, jos saisit valita kaikista maailman elävistä ja kuolleista muusikoista!