Vuodenkierto


Muistellaan musiikkia eri vuodenaikoihin liittyen.
  1. TALVI Mitä talvilauluja muistat? Laulettiinko kouluaikoina talvilauluja? Millaisina muistat lapsuuden talvet ja miltä talvet nykyään tuntuvat? Mitkä kappaleet yhdistät mielessäsi talviaikaan? Mitä musiikkia kuuntelet mielelläsi pimeänä vuodenaikana?
  2. YSTÄVÄNPÄIVÄ Onko sinulla jokin musiikkikappale, joka liittyy ystävään? Tai millaisia musiikillisia muistoja ystäviin liittyy? Oletteko käyneet konserteissa tai teatteriesityksissä, tansseissa, kuunnelleet vaikkapa levyltä tai radiosta jotain tiettyä musiikkia? Jotkut musiikkikappaleet voivat olla myös surullisia tai niihin voi liittyä surullisia muistoja. Mieti, mitä nyt haluaisit sanoa ystävällesi.
  3. KEVÄT Mitä kevätlauluja muistat? Laulettiinko koulussa keväisiä lauluja? Pidätkö keväästä? Millaisia kevätmuistoja sinulla on? Talvivaatteet ja leikit vaihtuvat keväisempiin, linnut palaavat, luonto herää, aurinko on kirkas.
  4. VAPPU Mitkä vappulaulut ovat sinulle tärkeitä? Mikä laulu johdattaa vapputunnelmaan? 
  5. KESÄ Mitä kesäisiä musiikkimuistoja sinulla on? Kesällä luonto on vehreä ja yöt valoisia, tansseissa tavataan ja juhannusta juhlitaan. Liikutaan vesillä tai reissataan autolla. Kuunnellaan lintuja ja luonnon ääniä. Mistä kesä alkaa? Mitä musiikkia haluat kuulla hellepäivänä tai juhannusiltana?
  6. SYKSY Mitä syyslauluja muistat? Syksy on ruskan aikaa. Luonto hiljenee ja lehdet lakastuvat. Linnut lähtevät etelän vaellukselle.
  7. ITSENÄISYYSPÄIVÄ Mieti Suomeen ja suomalaisuuteen liittyviä lauluja. Mikä kuvaa Suomea ja suomalaisia? Mistä lauluista itse pidät?
  8. JOULU Mieti itselle sykähdyttävä joululaulu! Mikä se on? Liittyykö siihen jokin tapahtuma? Kirjoita se ylös. Jos jokin laulu on juuri jonkun tietyn ihmisen laulamana erityisen tärkeä, kirjoita myös esittäjän nimi listaan. Jos laulu on jollain muulla kuin suomen kielellä laulettuna tärkeä, kirjoita sekin tieto ylös.