Kysymyksiä musiikista – Näin pääset alkuun


Käytetään kuvien kysymyksiä keskustelun herättelyyn ja rohkaistaan käyttämään kysymyksiä apuna myös oman musiikkitahdon laatimisessa. Lataa tai tulosta itsellesi 2-sivuinen moniste. Kirjaa havaintojasi ylös ja keskustele niistä jonkun kanssa!

Omaa musiikkitahtoa voi lähteä laatimaan monestakin suunnasta, esimerkiksi eri elämänvaiheiden kautta, vuodenkiertoa ajatellen tai vaikkapa keräten musiikillista ”lääkekaappia” eri tilanteisiin sopivasta musiikista. Musiikkitahtoa varten kannattaa varata oma vihko, johon mieltymyksiä ja muistoja voi kirjata. Voit lukea lisää musiikkitahdosta täältä. Tehtäviemme avulla pääset hyvin alkuun ja olemme laatineet myös oheisen monisteen avuksi ajatusten virittelyyn.

Elämäni soittolista -sivulla on apukysymyksiä mielimusiikin pohtimiseen. Mielimusiikkia haetaan esimerkiksi eri elämänvaiheisiin liittyen. Pohdintaa musiikkimieltymyksistä -sivu taas johdattelee miettimään eri tilanteisiin sopivaa musiikkia ja pohtimaan omia musiikin käytön tottumuksia.

Vinkki: Jokainen voi piirtää elämänjanan syntymästä tähän hetkeen. Janan eri kohtiin voidaan kirjoittaa kunkin elämänvaiheen tärkeästä musiikista.

Voit ladata tai tulostaa monisteen tästä (pdf)