Musiikkirentoutus


Kuunnellaan mieluista, rauhallista musiikkia. Ottakaa mukava asento. Silmät voi sulkea, jos se tuntuu mukavalta.

Musiikkia kuunnellen voi rentoutua ryhmäkerran aikana vaikkapa muutaman minuutin ajan eli yhden kappaleen verran. Rentoutuessa ei tarvitse ole olla staattisessa tilassa, vaan voi liikehtiä musiikin tahtiin ja olla sellaisella tavalla, joka itsestä tuntuu hyvältä. Anna hengityksen virrata ja nauti musiikista. Ajatus saa vaeltaa musiikin mukana. 

Kun valitaan rentoutuksessa äänitteeltä kuunneltavaa musiikkia, huomio kannattaa kiinnittää musiikin tempoon ja tunnelmaan. Tähän yhteyteen sopii hyvin soitinmusiikki, mutta myös rauhallista laulettua musiikkia voi hyödyntää. Rentouttavat äänimaisemat, kuten luonnon äänet, sopivat myös hyvin. Jos paikalla on soittotaitoinen henkilö, on rentoutumisen taustalla ihanaa kuulla vaikkapa improvisoitua musiikkia. Soitinimprovisoinnissa voi käyttää vaikkapa koshia, pentatonista asteikkoa hyödyntävää tongue drumia tai valtamerirumpua.

Lämmittely- ja liike-tehtävissä käytetyt huiskuliinat voivat helpottaa rentoutumista ja rauhoittaa levottomat kädet ja mielen.

Vinkki: Jos mukana on lapsia, he voivat rentoutua makoillen mukavassa asennossa vaikkapa tyynyjen päällä.