Elämäni biisi


Tähän visaan kerätään etukäteen osallistujille tärkeitä kappaleita. Kappaleet lauletaan tai kuunnellaan yhdessä ja yritetään arvata, mikä on kenenkin elämän biisi. Tämä tv:stä tuttu formaatti on mukavaa yhteistä ajanviettoa.

Visaa valmistellessa ohjaaja kerää osallistujilta heille merkityksellisiä kappaleita. Osallistujat toimittavat tiedon ohjaajalle niin, että muille ei paljastu oma tärkeä kappale, esimerkiksi kirjoittamalla oman nimensä ja tärkeän kappaleen paperilapulle.

Kun tärkeät kappaleet on kerätty, voidaan järjestää laulajaiset, joissa lauletaan yhdessä kappaleet. Sanat voivat olla näkyvissä heijastettuna tai tulostettuna osallistujille. Vaihtoehtoisesti kappaleet voidaan kuunnella.

Kunkin kappaleen laulamisen tai kuuntelun jälkeen osallistujat arvaavat, kenen valitsema kappale on kyseessä. Arvaukset voidaan kirjoittaa lapuille tai jos ryhmä ei ole kovin suuri, voidaan arvaukset myös lausua ääneen (perusteluineen). Oikeat vastaukset voidaan paljastaa tässä vaiheessa tai kootusti lopuksi, kun kaikki kappaleet on käyty läpi. Laulun valinnut voi kertoa kappaleeseen liittyvistä muistoista ja siitä, miksi kappale on tärkeä.

Vinkki: Kokemuksia Elämäni biisi -visailusta voit lukea Kuulokulmia-blogista.