Peili


Paritehtävä

Istu parin kanssa kasvokkain. Laittakaa musiikkia soimaan. Matkikaa vuorotellen toistenne liikkeitä.

Peili on paritehtävä, jossa toinen parista matkii toisen liikkeitä. Pari istuu vastatusten niin, että molemmat näkevät hyvin toisensa. Peilitehtävässä toisen on tarkoitus olla peilinä toisen liikkeille. Kun toinen liikuttaa kättä, toinenkin liikuttaa kättään. Kun toinen vinkkaa silmää, toinen voi vinkata takaisin. Harjoituksessa voi käyttää koko kehoa: käsiä, jalkoja, keskivartaloa ja päätä. Peililiikkeitä rytmittää musiikki. Joskus liikkeet voivat kuvittaa musiikkia, mutta peilissä koreografia on vapaa. Ennen tehtävän alkua pari valitsee, kumpi parista näyttää ensin liikkeitä ja kumpi matkii. Joko kesken kappaleen tai uuden kappaleen alussa pari vaihtaa rooleja. Näin molemmat pääsevät vuorollaan keksimään ja matkimaan liikkeitä. Tehtävässä on tärkeä muistaa, että kukin matkii toisen liikkeitä sillä tavalla kuin itsestä tuntuu hyvältä. Jos esimerkiksi käden nostaminen tuntuu huonolta idealta, kannattaa tehdä liike soveltaen. Kyllähän oikeatkin peilit joskus hieman vääristävät kuvaa.

Kuva: Hannu Jukola

Yksin: Paritehtävä peiliä voi soveltaa yksin ollessa niin, että asettuu oikean peilin eteen ja katsoo, miltä omat liikkeet peilistä näyttävät. Voit seurata, kuinka esimerkiksi vilkutus ja hymy palaavat peilin kautta sinulle takaisin.

Ryhmässä: Peililiikettä voi tehdä myös pienissä ryhmissä esimerkiksi kolmestaan. On hyvä pitää huoli, että jokainen osallistuja pääsee yhtä pitkäksi aikaa näyttämään liikkeitä.