Yhtä aikaa laulettavat laulut


Jotkin suomalaiset kansanlaulut kuulostavat hyvältä yhtä aikaa laulettuna. Tässä harjoituksessa kokeillaan laulujen laulamista samanaikaisesti.

Laulakaa valitsemanne laulut ensin läpi yksitellen. Jakautukaa sitten pienempiin ryhmiin esimerkiksi sen perusteella, mikä laulu on kenellekin tutuin. Kannattaa valita ensin vain kaksi laulua ja kun niiden laulaminen yhtä aikaa sujuu, voitte lisätä laulujen määrää. Laulujen aloittamista helpottaa, kun ohjaaja laskee laulut käyntiin (yy-kaa-koo-nee), ja sitten vaan lauletaan yhteisessä tempossa.

Myös Saku Sammakko ja When the Saints Go Marching In sopivat myös hyvin laulettavaksi yhtä aikaa, joten niitäkin voi kokeilla, jos ne ovat tuttuja. Voitte keksiä itse lisää!

Sopivia lauluja tähän tehtävään ovat: 

  • Asikkalan puiset rattaat 
  • Mää, mää lampaani 
  • Kaksipa poikaa Kurikasta 
  • Kukkuva kello

Vinkki: Tämä harjoitus voi olla yllättävän haastava. Harjoitusta voi helpottaa aloittamalla hitaasti asteittain niin, että kaikki pääsevät varmasti mukaan. Voitte harjoitella yhdessä ensin yhden lauluista. Kun se sujuu vaivattomasti, harjoitelkaa toinen laulu. Sitten voitte yhdistää kaksi harjoittelemaanne laulua. Näin voi jatkaa, kunnes on haluttu määrä lauluja.

Voit käyttää apunasi tätä videota: